1-2 liter vízhez:
két kiskanál gyömbér (a friss jobb, de a por is jó)
egy kiskanál kardamon
egy kiskanál ánizs
egy kiskanál fahéj
fél kiskanál szegfűszeg
egy csipetnyi szerecsendió por
egy csipetnyi bors
Mindezt felfőzöd, (jó, ha meg tudod előtte őrölni a fűszereket pl kávédarálóval) öt percig forralod, tíz percig állni hagyod, hozzáadsz a végén mézet vagy cukrot és kb 5-10% tejet.
Négy tipp, hogy ájurvédikus jógi-teád még emlékezetesebb maradjon:
1. Ízesítsd szentjánoskenyér porral!
2. Ízesítsd kakaóval!
3. Mentával is ízesítheted.
4. Karamellizált cukorral (a száraz edény aljára teszel cukrot és megolvasztod, barnára pirítod, utána főzheted benne a teát).